STRONG WOLF

Naše poslovne aktivnosti obuhvataju široku paletu logističkih usluga, od transporta robe u drumskom, pomorskom i železničkom saobraćaju, preko usluga carinskog posredovanja, skladištenja, distribucije robe i dodatnih usluga u skladištu.

Kroz širok spektar usluga i integrisana logistička rešenja klijentima pružamo potpunu podršku u upravljanju lancima snabdevanja.
Svakom klijentu se posvećujemo maksimalno u skladu sa njegovim potrebama davajući najbolja rešenja uz najoptimalnije troškove.

Za veoma kratko vreme uspeli smo da izgradimo dugoročne poslovne odnose sa mnogim firmama iz Zapadne Evrope i firmama u Srbiji.

Našu kompaniju čine profesionalni i visoko kvalifikovani radnici sa bogatim iskustvom, dobrim rejtingom i poslovnim kontaktima u zemlji i inostranstvu, sposobni da vam pruže najbolje usluge.

STRONG WOLF DOO firma koja je nastala kao partner firme MIMIS DOO iz Ivanjice .
Preduzece Mimis uspesno posluje, dosta dugo, od 1994 godine. I kao takva bila je odlicna preporuka za parnerstvo u ovom poslu.
Mimis pretezno posluje u zapanoj Srbiji ,gde svojim kancelarijama pokriva ceo prostor zapadne Srbije. Strong Wolf je orijentisan na teritoriju grada Beograda i Vojvodine. Tako da nam ovo parnersto donosi mogucnost da klijentima ponudimo nase usluge u svim vecim gradovim u Srbiji. Imamo i svoju kancelariju na granicnom brelazu Batrovci .Na ispostavi Batrovci radimo tranzitne i uputne poslove .
Strong Wolf ima potpisane ugovore sa kancelarijom za ekonosku i privrednu saradnju Poljske i Srbije (WKiW South-Eastern Europe Lawyers).
Zahvaljujuci nasem iskustu kao i iskustvu nasih partnera ,mozemo ponuditi kvalitene usluge u celokupnog posla carinjenja , trasporta i logistike.

MEĐUNARODNA ŠPEDICIJA
Špedicija je stručno organizovanje transporta robe od strane špeditera u svoje ime i za račun komitenta, uz nagradu. Kao samostalna privredna delatnost, špedicija nije postojala u starom i srednjem veku, jer se saobraćalo na kraćim udaljenostima, uz pratnju trgovca ili njegovog predstavnika (vlasnika robe). Špedicija se pojavljuje krajem srednjeg veka, a u 17.veku u Amsterdamu i Hamburgu je veoma razvijena pomorska špedicija. Prvi put je zakonom regulisana francuskim Trgovačkim zakonikom iz 1807.godine.
Svetska organizacija špeditera FIATA osnovana je 1926.god. u Beču. Članovi ove organizacije su nacionalna stručna udruženja špeditera. Naša zemlja je postala članica 1959.god. Posle drugog svetskog rata ova organizacija ulaže velike napore za međunarodnopravno regulisanje špedicije, posebno izradu konvencije kojom se reguliše međunarodna špedicija. Jedino što je do sada ostvarila u ovom pogledu, predstavljaju dve međunarodne jednoobrazne špediterske potvrde FCR i FCT, koje su u punoj meri prihvaćene u poslovnoj praksi. FCR je neopoziva špediterska potvrda o prijemu određene robe od određenog nalogodavca u određenom mestu, u označenom stanju, sa obavezom da je u određenom mestu stavi na raspolaganje određenom licu. Za razliku od potvrde FCR koja se izdaje odmah po zaključenju ugovora o špediciji, FCT potvrda se izdaje u kasnijoj fazi izvršenja ugovora o špediciji i zato, pored sadržaja navedenog za potvrdu FCR, sadrži i podatke o prevoznom putu i prevoznom sredstvu. Kod izdavanja ovih potvrda, po pravilu, odgovornost špeditera prestaje predajom robe prevoziocu ili nekom drugom učesniku u transportu, te špediter ne odgovara za njihov rad. Godine 1970. FIATA je, međutim, uvela špeditersku teretnicu za kombinovani prevoz (FBL), kojom se ustanovljava odgovornost špeditera sve do predaje robe primaocu, što znači da postoji odgovornost špeditera za rad prevozioca i drugih učesnika u transportu (skladištara i sl.).

Osnovne karakteristike savremene špedicije su:

– Pretežno međunarodni karakter delatnosti. U pojedinim zemljama oko 95% celokupnog izvoza i uvoza se obavlja preko preduzeća za međunarodnu špediciju.
– Specijalizovanje špediterskih preduzeća. Zbog naglog razvoja međunarodne špedicije špediterska preduzeća se specijalizuju za obavljanje samo pojedinih poslova. Ukoliko bi špeditersko preduzeće obavljalo sve špediterske poslove, to ne bi bilo rentabilno.
U odnosu na privredu u celini, špedicija ima funkciju pomćnika trgovine i kao takva se nalazi

Kontakt

Ime (*)

Mail Adresa

Tema

Pitanje

Cart

  • No products in the cart.